2015 m. balandžio 18 d., šeštadienis

GRAŽŪS ŽMONĖS KAIP PAUKŠČIAI

Šiame pasaulyje nieko nėra brangiau nei mūsų vienas kitam dovanotas dėmesys ir drauge praleistas laikas.  Atrodo, mes pasukome laimės ratą, o jis sustojo ties nuoroda: ĮDOMIOS PAŽINTYS, Praėjusį savaitgalį susipažinome su klubo REKSAS globotiniais, o šiandien vėl pažinčių pilnas parkas. Siuntas visame pasaulyje pristatanti įmonė TNT Lietuva savo iniciatyva pasišovė atvykti į Gamtos centrą į talką: su grėbliais, maišias, pjūklais, kopėčiomis, su šalmais ir patikimais darbiniais rūbais atvažiavo tie jauni, gražūs, iniciatyvūs, linksmi žmonės. Jauni, bet kiti jau ir paaugusius vaikus atsivežė. Kaip pridera - centre stovėjo oranžinis TNT siuntų automobilis (šįkart prikrautas grėblių). Čia tai jau jokios papildomos didaktikos nereikia - gyvas pavyzdys vaikams...
Pavilnio vaikai, suprask, AK'MENUKAI, nežinojome, kaip čia tokius žmones pamaloninti - gi mūsų aplinką gražinti atvažiavo. Ne tik iš Vilniaus, be ir iš Kauno! Jau nuo paties ankstyvo ryto su grėbliais rankose. AK'MENUKAI bent jau tų žmonių vaikus bandėme gražiai užimti - pasakojome apie Gamtos centre gyvenančius paukščius, roplius, arkliukus, lapes ir meškėnus. dar  - labai gyrėme Pavilnį, nes čia, Pavilnyje, mums tokių kaimynų labai reikia.
Smagiai pasižvalgę po zoologijos sodą, o ypatingai atidžiai apžiūrėję povą (kuriam toks dėmesys be galo patiko - demonstravo savo plunksnas iš visų pusių), turėjome kuo skubiau kūrybinio darbelio dirbti (kol nepamiršome to viso ,,lady gagiško'' grožio...).
Rankelę pamiklinome kirpdami gandriuką (tai džiaugsmas nekantriems mažyliams), visą įkvėpimą išliejome kurdami gražuolį povą.
Rinkti ir derinti spalvas, dailiai iškirpti plunksnelę po plunksnelės, suklijuoti kiekvieną ant standaus popieriaus, o po to dar papuošti blizgučiais, dažytomis plunksnomis, akeles priderinti...
Puikiai pavyko ! Vienas povas gražesnis už kitą. Visi skirtingi.
Svarbiausia - mokame susikaupti ir pabaigti pradėtą darbą, nors ta povo uodega ir netrumpa. Mokame dirbti su malonumu, kad dirbant ir vieną kitą dainelę apie paukščius galime sudainuoti. Mokame dalintis priemonėmis, susitvarkyti  darbo vietą.
Džiaugsmas, kai vaikai po tris valandas trukusio buvimo AK'MENUKŲ užsiėmimuose vis dar nenori išeiti.
Nepaprastai pasiteisino sprendimas vaikučių neskirstyti į amžiaus grupes. Juk žmones draugauja ne į gimimo datą žiūrėdami, o jausdami artimą sielą, panašią pasaulėjautą. Mus jungia vienodos vertybės - Jus, tėveliai, ir Jūsų ir mūsų vaikus. Mažesnis saugiai jaučiasi su vyresniais, o vyresnis mėgsta pagloboti jaunesnį. Tos pačios dainos tinka ir mažiems, ir dideliems, berniukams ir mergaitėms. Kei prie gaidžio narvo mažosios mergaitės   užtraukė ,,du gaideliai", tai ir berniukai - devynmečiai ir tie - smagiai sau pritarė ,,ožys malė" - vaikiškai, nuoširdžiai, kaip pridera šauniam žmonių būry.

 Sutikite, kad su abejingumu dažniau susiduriame nei su tokiu entuziastingu gerų darbų darymu ( svarbiausia - BE REKLAMOS! Atsitiktinai sužinojome, kad jie mūsų vaikų takus savo iniciatyva). Maniau, TNT su gražia iniciatyva - mėnesio ,,vinis". Bet lyg to būtų maža - antra gerumo ,,vinis'' dūrė į širdį. Skubu su Jumis pasidalinti džiugia žinute iš gyvūnų maistą parduodančios įmonės KIKA, kuri turi ir parduotuvių tinklą SILVER CITY (žino moterys i mergaitės, kad ten karoliukus ir papuošalams reikalingas priemones parduoda). Toje žinutėje rašo man ponia Lina apie tai, kad SILVER CITY paruošė AK'MENUKAMS dovanėlę - priemonių, skirtų rankdarbiams, rinkinėlį, kurį galiu jau kitą savaitę pasiimti. Štai tau ir laimės ratas! Užstrigo ,,ant gerumo", ne kitaip... Ir dar prieš pat Mamyčių dieną!
Poniai Linai aš parašysiu gražų padėkos laišką nuo mūsų visų. Pakviesime ir SILVER CITY darbuotojų vaikus į AK'MENUKŲ pamokėles.
Na, o Mamytėms tai jau tikrai reikės susitikti kurį vakarą atskirai (subrendusi labai įdomi auskarų gaminimo idėja. Jei ne Mamytei, tai gal Močiutei). Pakalbėti apie gerus žmones. Juk gerumas ir yra tikrasis grožis... Pavyzdžiui, su meile suvyniota dovanėlė ir Emilijos rankų: dėžutė su kaspinėliu ir su nuo šaliko nutrūkusiu bumbulu (kas brangiausia!), o viduje - gražiausi lipdukėliai, debesėliai - vaikystės ,,sekretų'' prisiminimas.
Tokie žmonės užaugę tvarko parkus, remia vaikus, globoja gyvūnus, praleidžia sankryžoje, dalinasi pyragu, 2% pajamų :) ir krauju, jeigu ką...
Kažkaip saulės šiandien daugiau nei lietaus, nors ir du vargani laipsniai už lango... 

1 komentaras:

  1. Siuntų tarnyba padarė tikrai labai didelį ir gražų darbą. Labai džiugu, kad dar yra tokių įmonių :)

    AtsakytiPanaikinti