2015 m. lapkričio 22 d., sekmadienis

Paryžius

Pagrindinė šių dienų viso pasaulio tema bent mažu kampeliu palietė ir AK'MENUKŲ mokyklėlės vaikų darbelius. Paryžius - pats romantiškiausias Europos miestas - su Eifelio bokštu, lauko kavinėmis, galerijomis, bažnyčiomis, Senoje atsispindinčiomis miesto šviesomis, su tūkstančiais gražiausius jausmus vienas kitam dovanojančių žmonių - sustingęs iš liūdesio ir beviltiškumo.
Palaikydami suaugusiųjų žmonių tikėjimą ir pastangas sugrąžinti tą sentimentalųjį Paryžių, kur skambant prancūziškai muzikai sukasi rausvos karuselės, o ant medinių arkliukų juokiasi laimingi vaikai, puošėme Paryžių peteliškėmis ir širdelėmis, žvaigždutėmis ir žaliais tikėjimo dobilėliais.
Vaikai savaip supranta miesto grožį, vaikiškai interpretuoja bauginančias politines žinias, bet norisi, kad šį kraupų faktą jie prisimintų kaip visų dorų žmonių pastangas darniai sugyventi, tikėti vienas kitu, pasitikėti, drauge kurti meną, drauge puoselėti Europos kultūrą, mokytis kalbų, dainų, kad tos dainos mus suartintų.
Mažais piršteliais vaikai dėliojo mažas - pačias gražiausias - detales, puošdami savo Paryžių, vaikiškai linkėdami, kad jis ir toliau būtų Europos svajonių miestu.
Kaip smagu matyti, kaip mūsų vaikai dalinasi žvaigždutėmis ir širdėlėmis, virvelėmis ir popieriaus juostelėmis.
Vaikų darbeliai ir vėl - jaudinančiai gražūs, bet gražiausia ir vertingiausia  yra bendros veiklos valanda - procesas, bendros veiklos malonumas, jauki atmosfera - laisva, bet rami.
Labai įdomu stebėti AK'MENUKŲ vaikus - kaip jie keičiasi, auga, kokie jie smalsūs, kiek daug žino, kiek daug suspėja.
Tikėkime, kad pasaulio galingiesiems užteks išminties išsaugoti taiką virš mūsų vaikų galvų.
Tą šeštadienį vėl švietė saulė, mūsų gerai nuotaikai pritardama. Norėjosi dainuoti net lauke. Gandras linksmai kaleno snapu, varnas kosčiojo savo narve, o vaikai tėveliams ir parko lankytojams sudainavo kelias daineles.
Ir parsinešėme namo   viena rausva širdele daugiau - už taikų Paryžių, už ramybę Vilniuje, už gerą jausmą, laikytis už rankų, kai trauki bendrą dainą...              

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą