2016 m. rugsėjo 27 d., antradienis

OBUOLIŲ DIENA

Labai laukėme tos dienos. Užsiimti rimtais darbais vaikams visada patinka.
Tikri obuoliai (ne koks plastilinas). Tikri peiliukai (ne kokie ,,taip tyčia'' pagaliukai aptrupėję). Tikra sulčių spaudimo mašina. Ir viską galima daryti patiems!
Kaip tik draugiškai nustojo lietus, tai du dailius krepšelius su obuoliais su džiaugsmu atsinešėme.
Smagiai ir mitriai buvo nuvalytos dėmelės ir kitokios neaiškios vietelės. Darnia vorele - prie sulčių spaudimo: keturi obuoliai plius viena šviežia morka. Ir skanumėlis gi!

Būtų  per buitiška ir be paprasta be:
Pirma. Be fantazijos, dailės, be kūrybinių proveržių, pagardintų žaidimu ir lengva ironija. Buvo pagamintos spalvingos, išradingos ir iškalbingos etiketės. Stiklainėliai dailiai apipavidalinti: informacinės miniatiūrinės knygėlės apie obuolio kelią nuo sėklelės iki sulčių stiklainio; močiutės sandėliuką primenantys dangteliai ir švelnių spalvų skepetaitės.

Antra. Daina apie obelėlę. dainavome ir dainavome. Ir dar dainavome, kaip mergelė per naktelę nemigo nemigo, su broleliu obelėlę sodino sodino.
Ir dar dainuosime tą žinomą gražią liaudies dainą.
Kitą šeštadienį - kartu su Jumis, mielos Močiutės!

Neužilgo - Močiutės diena (taip, yra ir tokia diena). Mylime Jus, prisimename, todėl artimiausią šeštadienį kviečiame mielas Močiutes, o taip pat Mamytes ir Tėvelius pabūti kartu.
Turime Jums (mums visiems) gražią kūrybinio darbelio idėją (kol kas - paslaptis, bet Jums tikrai patiks!), liaudies dainą, puodelį kvapnios arbatos ir didelį švelnų norą tiesiog pabūti visiems drauge.
Močiutės gali pasikviesti drauges, kad močiučių būtų daugiau!

 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą