2017 m. kovo 30 d., ketvirtadienis

Pavasario kvapai ir spalvos

Ar žinote, kodėl Meškiukas ir Tigriukas keliavo būtent į Panamą? Ogi todėl, kad Panamoje - bananai...
Skaitėme su vaikais Janosho knygą ir džiaugėmės išmintimi.
Kiek dar liks laiko iki vasaros atostogų, stengsimės skaityti vertingas knygas (bent pusvalandį), vaikams labai patinka klausyti istorijų.
Patinka fantazuoti, įsivaizduoti, o tada ir patiems pasakoti, piešti, kurti.
Vaizduotėje ,,nufotografavome'' savo svajonių šalies  - ,,Panamos'' vaizdą. Štai kokia ta vaikiška svajonių ,,Panama'':

Vaikams tą šeštadienį atrodė, kad jie, kaip Meškiukas su Tigriuku, nori grįžti namo, nes ČIA - GERIAUSIA: čia gražiausi miškai, čia mėlynos upės, čia brangiausi draugai, nes čia - Tėvynė. Bet rytoj vaikams gali atrodyti kitaip: Tėvynės ribos gali prasiplėsti, o brangiausi žmonės gali kalbėti nesuprantama tolimų genčių kalba. Išėję pasižvalgyti į pasaulį, vaikai suranda dar mėlynesnes jūras ir bananais kvepiantį savo Zanzibarą - svajonių šalį. Tūkstančiai taip kasmet iš LT iškeliauja. Lietuva lieka ,,retai apgyventa teritorija". Liksime mes pasenę, net pagyvenusių šokių kolektyvui žmonių nepakaks, net į ,,Duokim garo" nepakliūsim. Gal ir ,,Duokim garo'' neliks. Koks ten garas, jei jaunų žmonių neliks. Teks mums pas vaikus į svetimą šalį nusikaršinimui keliauti. Pelenus gintarinėje dėžutėje atveš...
Tokia ta fantazija. Keturi D:).
Grįžkime į Pavilnį. PRANEŠIMAS: AK'MENUKŲ MOKYKLĖLĖ IŠEINA ATOSTOGŲ. Užsiėmimų  vaikučiams kol kas nebus.  Atostogauja ir diktantus rašantys ketvirtokai.

Kitas užsiėmimas - balandžio 22 dieną. Diktantai - taip pat. Su ketvirtokais susitiksime 9.00. Kiti renkasi 10.00. Pasiilgsime ir džiaugsimės vieni kitais iki 13.00 val.

Ir dar - ANONSAS.
Balandžio - gegužės mėn AK'MENUKŲ studija rengia susitikimų - pokalbių ciklą MERGAITĖMS IR JŲ MAMYTĖMS ,,PAVASARIO SPALVOS''.
Jaukiame būrelyje kalbėsime apie besiskleidžiantį pasaulį - naujas spalvas.
Kalbėsime apie stilių, madą, tradiciją, individualybę. Apie ieškojimus ir kompromisus.
Kalbėsime apie besiskleidžiančią paauglystę - amžiaus tarpsnių psichologiją, apie emocijas, apie grožį ir pavojų. Mokysimės suprasti vieni kitus, klausysimės psichologo patarimų. Pasitarsime.
Kalbėsime apie fiziologinius besiskleidžiančios paauglystės ypatumus. Pasiklausysime patyrusios mergaičių gydytojos patarimų, pasidalinsime patirtimis ir emocijomis.
Moterys tradiciškai buriasi į ratą: tariasi, mokosi viena iš kitos, pasiguodžia, padeda viena kitai.
Norisi, kad mūsų dukros be streso įplauktų į moterų pasaulį - privalumų ir atsakomybės, nuostabių patirčių ir jausmų pasaulį.
Susitikimų - pokalbių ciklas skirtas 9 - 12 metų mergaitėms ir jų mamytėms.
Susitikimų laiką patikslinsime iš karto po Švenčių (vakare darbo dienomis).
Dalyvių skaičius - ribotas.
Laukiu Jūsų minčių, pageidavimų, pasiūlymų, klausimų ginekologei ir psichologei...
Kviečiu registruotis: ivanauskaite.dalia@gmail.com

O kol kas - marš atostogų! Rinkti įspūdžių ir pavasario spalvų.
Susitiksime po Švenčių.



  


    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą