2013 m. kovo 18 d., pirmadienis

Devyniasdešimt paukščių pavasarių. Diena su Patriku

Šių metų pavasaris saulėtas, bet šaltokas. Sniegas tirpsta labai pamažu, gamta bunda iš lėto, todėl šeštadieninėje mokyklėlėje turime pakankamai laiko muzikai, dailiesiems darbeliams. 
 susipažinome su smuikeliu,  
 dainavome liaudiškas daineles apie paukščius, šokome,  pirščiukus miklinome dekoruodami popierinį svajonių paukštelį stiklo akelėmis. 


Gaminome inkilėlius. Mažyčius puikiausiai suklijavome patys: 


Tikrus inkilus sukalti mielai padėjo tėveliai ir mamytės, o taip pat mažieji broliukai ir sesytės.  

 Gaila, kad negirdėjote, kaip smagiai kaukšėjo tikri plaktukai. Ir nė vieno nukentėjusio pirštuko! Ir tik vienui viena ne taip užlinkusi vinutė, kuriai replių prireikė. 

 Skaičiau, kad tą dieną  - Švento Patriko dieną - Užupyje Vilnelės vanduo nusidažė žaliai. O AK'MENUKŲ vaikučiai ir tėveliai, mamytės ir mažieji broliukai Pavilnio regioninio parko šlaitus užliejo žalia meile... Buvo ir Patrikas. Ne iš Airijos, o iš Vilniaus:) Smagiai mojavo plaktuku ir rodė gerą pavyzdį mergaitėms. 


 Taip prisijungėme prie gražios iniciatyvos  - iškelti inkilus į Lietuvą grįžtantiems paukščiams, prieš devyniasdešimt metų pradėtos Tado Ivanausko. 
Saulei šviečiant iškėlėme dailius inkilus, kad parką nuo kenkėjų valytų, kad AK'MENUKŲ vaikučiams čiulbėtų, kai pavasarį gamtos pažinimo takais keliausime.    








Komentarų nėra:

Rašyti komentarą