2013 m. kovo 25 d., pirmadienis

Labai gražus laikas. Tiek daug priežasčių...

Nors šalčio srautas bando viso žemyno kantrybę, patys didžiausi optimistai tiki, kad šiluma ir žaluma jau čia pat.
Vaikai visai nekalba apie rogutes, kalniukus ir nuotykius sniege. Gerdami arbatą jau kalbėjome apie dviračius, pievas ir net baseiną. Užsisvajojome...
Tikrai ateis vasara. Bus bent dvi dienos, kai ir Lietuvoje bus karšta. Senamiesčio kavinėse  sėdės pavargę turistai, bėgiosime basi, valgysime ledus, vakarais laistysime veją, pūsime burbulus, vakarosime su draugais terasoje, arba viskas bus dar gražiau... Ir gal net ne dvi, o visas penkias dienas bus karšta. Vasara bus trumpa:)
Bet taip greitai ratas sukasi tik mums.  Vaikystėje žiema ir vasara - daug ilgesnės nei iš tikrųjų yra.

Visi kartu grįžkime į ČIA ir DABAR. Labai gražus laikas.
Pirma. Kupinas laukimo. Kada pasibaigs žiema...Ji šiemet ilga, lyg sugrįžo vaikystė...
Antra. Šeštadienį  - Žemės diena. Visos Žemės žmones suvienijo žaismingos tamsos minutės: net didieji turistiniai centrai  valandėlei išjungė šviesas, o mes turėjome gražią progą su vaikais pamąstyti apie saikingą vartojimą, šeimininkišumą, gamtos tausojimą, protingą buvimą gamtoje.
Trečia. Verbų Sekmadienis. Nors retą kurį iš mūsų vaikų močiutė, linkėdama sveikatos, simboliškai paplakė  šventinta kadagio šakele, kaip kad mus vaikystėje, bent papasakojome jiems apie tą tradiciją. Gaminome vaikišką verbą, puošėme džiovintomis gėlėmis.
Ketvirta.  Sudygo avižos, Velykų žolė, krapai, pupos, pomidorai ir net paprikos... Vis daugiau žalios spalvos ant palangės ir širdyje.

Penkta. Pirmadienis - sugrįžusio gandro diena. Ir tikrai jau yra į Lietuvą sugrįžusių gandrų. Mielos mamos ir tėčiai, būkite budrūs, nepramiegokite susitikimo su gandru!


Šešta. Sanpaulijos išleido šaknytes, ir vaikučiai lapelius labai kruopščiai susodino į vazonėlius.  


Septinta. Ši darbo savaitė bus trumpa. Gi Didysis Penktadienis tik pas mus darbo diena (turbūt todėl, kad  įvairūs publicistai ir optimistai vis parašo, kad ,,lietuviai - labai darbšti tauta", suprask, kiti - tinginiai...).Iš tikrųjų, koks gi čia jau darbas bus penktadienį...

Aštunta. Mokyklinukams - atostogos, ir šią savaitę daug mažiau dirbsime vaikų vairuotojais. Lėtiname tempą. Jį skiriame sielos reikalams.

Devinta.  Liko nepilna savaitė iki Šventų Velykų - gražiausios pavasario šventės, kai vėl susirinks visa šeima, kai išeisime pasveikinti kaimynų, kai draugus vaišinsime pyragu, kai šventinsime namus, skambės Prisikėlimo varpai... Šią savaitę galvosime apie Prisikėlimą, pabudimą, sielos dalykus, bet, žinoma, taip pat ir apie keptą kumpį ir šventinį pyragą, eisime pas kirpėją ir siuvėją - visokeriopai ruošimės ŠVENTEI, o tai - kūryba, malonumas, terapija, atgaiva...

Dešimta. Dar yra laiko ramiai ir kūrybiškai pasiruošti artėjančiai Šventei. Ir dar yra laiko Šventės laukimo mokyti vaikus.

Svarbiausia: kiekvieno  - vaiko ir suaugusio žmogaus  - širdyje tikrai  plevena bent viena paslaptinga ir svarbi svajonė, laukimas, ketinimas ar noras. Ir pasodinti daigeliai išleis lapelius, sužaliuos - sužydės. Skleidžiantis pavasariui visa tai su kaupu tuoj tuoj išsipildys!..  
    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą