2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

Musica latina. Pavasario ženklai

Įpusėjus kalendoriniam pavasariui  nebuvome tikri, kad žieminių batų ir šilto šaliko pagaliau neprireiks, o džiaugtis tai norisi! Šio šeštadienio užsiėmimų pagrindinė užduotis - pasigaminti muzikos instrumentų. Oi, kaip smagiai dirbome, pozuoti ir fotografuoti nebuvo laiko: kirpome, klijavome, piešėme, nesisekė, pasisekė, nesisekė, pasisekė: kaip gyvenime - gi žinote  - su tais ,,projektais"...
Bet jau kai buvo baigta, tai davėme laisvę improvizacijai.  ,Musica latina": samba, merengue, salsa...  Pritardami vaikiškais instrumentais, o svarbiausia - pasipuošę ryškiais sijonais, plunksnomis, skrybėlėmis ir raudonomis gėlėmis plaukuose. Buvo smagu!


Matyt, instrumentų gamybą ir improvizacinius šokius dar teks kartą pakartoti:)

Poilsiui ir susikaupimui buvome pasikvietę viešnią, mielą mergaitę Ugnę, jau šeštus  metus besimokančią groti fleita. Tokių ilgų mokslų perspektyva vaikų neišgąsdino - bent pusė norėtų mokytis groti fleita.


Arbatos pertrauka, kaip visada, labai laukiama: sumuštiniai ištirpsta akimirksniu, sausainiai būryje - daug skanesni, populiarūs traškučiai, žinoma, obuoliai ir kiti vaisiai - taip pat.
Ir pirmyn - į lauką, ieškoti pavasario ženklų! Tik nespėjome kojos pro duris iškelti, ogi virš galvų praskrido būrelis gandrų. Geras ženklas: neliksime trypčioti toje pačioje vietoje - lėksime į naujas aukštumas.
Užteko gero pusvalandžio ir tik dviejų balų, kad drabužius reikės skalbti, bet ,,saldūs takeliai" - ne mums! Ar kitaip surastum pirmąsias žibutes, sraigių kiautus, pačius gražiausius akmenėlius ir iš po sniego likučių pūpsančius kankorėžius?  


Ištyrėme ir su džiaugsmu pranešame: tikrasis pavasaris jau čia!

    

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą