2015 m. liepos 10 d., penktadienis

Lėlių namų stovyklėlė

Rugpjūčio pradžioje AK'MENUKŲ studija kviečia vaikučius į savaitės trukmės namų stovyklėlę.
Tai dienos stovykla, į kurią atvyks vaikučiai su savo pasirinktu mylimu žaisliukų - lėle ar meškiuku.
Drauge rūpinsimės ir lepinsime savo žaislinį ,,vaiką'': maitinsime, siūsime drabužėlius, puošime, mokysime dainų ir žaidimų, skaitysime knygeles, migdysime, t.y., mokysimės kantrybės ir  atsakomybės ir stengsimės pajusti, kad auginti vaikelį  - net ir žaislinį -  ir džiaugsmas, ir atsakomybė...
Vaikų imitaciniai žaidimai moko vaikus tapti visuomenės dalimi - prisiimti įvairius vaidmenis -vaiko, draugo, kaimyno, mokytojo... Tai padeda kurti socialinius ryšius. Žaislai ir įvairios raiškos priemonės ugdo reikalingus įgūdžius , formuoja charakterį, papildo žodyną, praplečia pasaulio suvokimą.
Atrodo, tradiciniai žaidimai ,,namais'' nėra  savaime suprantama mūsų vaikų dienotvarkės dalis.
Šios namų stovyklėlės tikslas - parodyti vaikams tas gražiausias žaidimo su lėlėmis puses: kloti lėlių patalėlį, patiems kurti drabužėlius, statyti lėlių namus, gydyti, valgydinti, auklėti,..
Sukursime lėlių miestą, kuriame netruks dainelių, kūrybinių ir kasdieninių darbelių. Pvz., patys gaminsime pietus: virsime sriubą, kepsime blynus, serviruosime stalą, tvarkysime aplinką, o taip pat vesime lėles pasivaikščioti į parką, lankysime Gamtos centro arkliukus ir ožiukus, kalbėsime vaikams svarbiomis temomis.
Jei rugpjūčio orai bus palankūs, vieną naktį miegosime palapinėse - drauge su savo lėlėmis...
Stovyklėlė skirta  tiems, kurie nori išmokti virti sriubą ir kepti pyragą, kurie pasirengę gydyti lėles, kurie nebijo įsidurti į pirštą, siūdami tikra adata, kurie šią vasarą nuskus pirmąją bulvę, nulups svogūną, kurie neišlepę ir linksmi. Kurie nori būti panašūs į savo rūpestingą Mamą ir Tėtį!

Teminė AK'MENUKŲ lėlių stovyklėlė atveria duris Pavilnyje nuo rugpjūčio 3 iki 7 dienos imtinai.
Vaikučiai laukiami nuo 9.00 val.
Pilna džiaugsmų ir rūpesčių diena baigiasi 17.00 val.

Drauge pusryčiausime (9.30 val) ir pietausime (kada pavyks patiems pasigaminti), pavakariams pasirūpinsime vaisiais.

Dėl kitų detalių pasitarti ir registruoti vaikučius galima telefonu: 8 687 91875, arba  internetiniu paštu ivanauskaite.dalia@gmail.com

Tikiuosi, kad stovyklautojų su lėlėmis grupė bus suformuota iki liepos 24 dienos.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą