2015 m. rugsėjo 21 d., pirmadienis

Apie lietuvių kalbos mokytojus

Jei krepšinio varžyboms turi žalios spalvos marškinėlius, jei susikalbi lietuviškai MAXIMOJE, jei prisimeni, kad prieš ,,o'' reikia kablelio, tai jau esi lietuvių kalbos specialistas: gali rašyti straipsnius internetinėje spaudoje (pvz.,DELFI ir LRYTAS...), gali  mokyti vaikus...

Kiek klaidų randate šiame tekste:

Ikimokyklinio ugdymo ŽINIUKŲ MOKYKLĖLĖ

Ikimokyklinio ugdymo programa skirta 4–6 metukų vaikams. Ji padės susivokti savyje, išmokti bendrauti. Mokoma kalbos kultūros, šnekamosios anglų kalbos, pasaulio pažinimo, dailės ir muzikinio ugdymo.
Priešmokyklinio ugdymo programa skirta 6 metukų vaikams. Mokyklėlėje vaikai turi galimybę išbandyti naujas veiklos formas bei pažinimo būdus, bendraujant su bendraamžiais, kaupti naują patirtį, tyrinėti ir pažinti save. Mokoma lietuvių kalbos ir matematikos pagrindų, pasaulio pažinimo, šnekamosios anglų kalbos, dailės ir muzikinio ugdymo.
Mokyklėlėje mokinami ir kitakalbiai (rusakalbiai) vaikučiai.
Pamokos vyks pirmadieniais, trečiadieniais arba tik šeštadieniais 10.00 val.
Vaikų amžiaus grupės: 4-5, 5-6, 6-7 metų.

• Mokslo metų pradžia lankantiems šeštadieniais – rugsėjo 20 d.
• Mokslo metų pradžia lankantiems pirmadieniais, trečiadieniais – rugsėjo 22 d.

Tel. nr: 8 611 88120.
El. p: info@ziniukumokyklele.lt
http://www.ziniukumokyklele.lt/

Taigi, jei norite, kad Jūsų vaikai būtų mokinami ,,Žiniukų mokyklėlėje'', tai pirmyn į MOKYTOJŲ NAMUS, nes būtent ten ir dirba patys patys geriausi mokintojai.

 Tokiu pačiu stiliumi vaikučius pamokinti žada ir ŠIAURĖS LICĖJUS, su kuriuo vasarą teko pasikeisti replikomis facebooke. Neiškenčiau, kai kasdien prieš akis šmėžavo labai gražūs kvietimai mokytis, deja, parašyti su klaidomis. Tiesa, mokyklos įkūrėjai rašė, kad stengiasi, kad samdys specialistus, kad reklaminius tekstus suredaguotų... Tai gera mokykla tas ŠIAURĖS LICĖJUS.

O visuomenė neatleidžia klaidų tik krepšininkams ir gydytojams. Krepšininkai turi mesti ,,kiaurus'', o gydytojai  neturi teisės supainioti viruso ir bakterijos.  Tiesa, dar turguje visuomenė reikalauja, kad viskas tiksliai būtų: yra skirtumas tarp adidas ir adibas.  Ką jau čia ir bekalbėti, skirtumas yra. Čia - ne lietuvių kalba.  O gimtoji kalba gali pakentėti. Viena iš seniausių kalbų pasaulyje pakentės. Tiek kentėjo, dar pakentės. Su seniais modernioji visuomenė pratusi elgtis kaip su balastu.
Koks skirtumas - kabliukas šen ar ten, žodelis toks ar kitoks.
Svarbu, kad lipdukai būtų be klaidų.
Kas šiandien girdi tuos klaidingai kirčiuojamus vaikų vardus, kas pastebi tas raštų ir tekstų klaidas... Čia juk ne adibas...

Kalbi lietuviškai, stok prieš klasę ir mokink.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą