2015 m. rugsėjo 23 d., trečiadienis

Naujas mokyklėlės sezonas. Dalyvavimas neformaliojo vaikų švietimo programoje

2015 rugsėjo  25 dieną (penktadienį) Vilniaus miesto savivaldybės puslapyje www.vilnius.lt  Švietimo skiltyje bus paskelbtos teigiamai įvertintos mokinių neformaliojo ugdymo programos.
Saviraiškos studija AK' MENUKAI taip pat pretenduoja į teigiamą įvertinimą ir tikisi, kad šeštadieninė mokyklėlė atsidurs tame ugdymo programų sąraše, kuris bus pateiktas mokinių tėveliams - šie galės pasirinkti vieną ugdymo programą (vieną būrelį), iki spalio 5 dienos pasirašyti sutartį su tos programos tiekėju (pvz., su AK'MENUKŲ studija), o tada Vilniaus miesto Švietimo skyrius svarstys finansinės paramos klausimą. Teigiamu atveju bus skiriama iki 15 EUR per mėnesį (tik tris mėnesius, t.y., iki šių metų pabaigos)  už kiekvieno vaiko ugdymą pasirinktame būrelyje.
Ugdymo programos tiekėjas (būrelio vadovas) gali savo nuožiūra panaudoti šias lėšas: pirkti priemones, samdyti pedagogus ar sumažinti mokestį už būrelį.
Biurokratijos, painiavos, rašliavos (kompiuterinės ir popierinės)  - begalė, terminai - nukąstos dešrelės ilgumo, bet tiek daug kalbų ir toks didelis PLIUSAS - juk užklasinio mokinių ugdymo programa yra!
Mums pažįstama biurokratijos giljotina, ir ne kartą jau teko sukąsti dantis.
Visgi yra galimybė būrelių organizatoriams, laiku pateikusiems sutartis su mokinių tėveliais, papildyti būrelio biudžetą kas mėnesį tam tikra  pinigų suma (maksimali numatyta suma - 15 EUR per mėnesį už vieną vaiką). Jei užpildysite sutartį, mūsų maža AK'MENUKŲ mokyklėlė lengviau kvėpuos, o man bus gera, kad bendruomenė mane palaiko ir supranta, kodėl mūsų vaikams tai reikalinga.    
AK'MENUKŲ mokyklėlės vaikučiai auga. Man labai malonu, kad ir pradėję lankyti mokyklą vaikučiai šeštadieniais mielai ateina į mokyklėlę. Tai projektas, augantis kartu su mano pačios dukra, kuri yra trečiokė. Esu suinteresuota, kad šeštadieniais vaikučiai ne tik pasismagintų, bet ir vis daugiau išmoktų.
Šiais mokslo metais svajoju apie mergaičių (o gal prisijungs ir berniukai!) vokalinį ansamblį, kuriam vadovauti sutiko jauna džiazo vokalistė.
Ikimokyklinio amžiaus vaikučiai tuo tarpu mokysis liaudies dainelių.

Diferencijuodama užduotis pagal amžių, ketinu ypatingą dėmesį skirti rišliosios kalbos ugdymui, taisyklingai kalbai. Vilnijos krašte augantiems vaikams tai labai aktualu, nes jie kasdien girdi nevartotinus žodžius, netaisyklingas sakinių konstrukcijas, klaidingą kirčiavimą. Dėl žinių trūkumo, o gal dėl abejingumo dalis pedagogų nekreipia dėmesio ir netaiso kalbos klaidų. Vaikų tėveliai taip pat svajoja apie angliškai kalbančius vaikus. Žinoma, mes linkime vaikams tolimų ir į laimę vedančių kelių....
Visgi, lietuvių kalba - viena iš seniausių Žemėje kalbų, kurią studijuoja prestižiniuose universitetuose. Įvaldyti tos senos kalbos sistemą, lietuviškai gražiai ir sklandžiai kalbėti (o ne tik susišnekėti) -  graži užduotis ir galimybė. Suvokęs gimtosios kalbos dėsnius, žmogus lengviau įsisavina kitos kalbos sistemą.
AK'MENUKŲ mokyklėlėje tikrai bus kalbos užduočių ir mokinukams, ir ikimokyklinukams. Tikiuosi, kad tėveliai taip pat tai įvertins. Juk mokant matematikos 2x2 = 4, o ne maždaug 4, tai kodėl mokant lietuvių kalbos turėtumėme pasitenkinti rezultatu ,,maždaug teisingai''...

Be dainavimo ir lietuvių kalbos, ir toliau piešime, lipdysime iš molio (jau suradome, kas gali vaikų darbelius išdegti), pažinsime Pavilnį - eisime į vaikiškus žygius, gėrėsimės gamta, kviesime į svečius įdomius žmones.
Spalio 3 dieną kviečiu susirinkti visus - ikimokyklinukus ir pradinukus, kurie turi noro ir laiko šeštadienius praleisti drauge AK'MENUKŲ mokyklėlėje.    


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą