2016 m. spalio 23 d., sekmadienis

Rudens spalvos


Vaikams patinka mįslės. Tiko ir patiko!
Vaikams patinka dainuoti. Ypač tas dainas, kurias jie jau gerai moka - tada jaučiasi tvirtai, traukia nesivaržydami. Pakartojome pusę AK'MENUKŲ repertuaro.
Labai jau mėgstame ,,grybus rauti". Nepatikėsite, bet vėl rinkome poras, sukome ratą po rato - toks geras tas žaidimas. Irgi prie rudens temos tiko.
Stengiamės visgi ir kažką naujo sužinoti. Šįkart - apie medžius. Vaikus labiausiai turėjo nustebinti baobabas - medis, lyg šaknimis į dangų žiūrintis, keistas, senas, apipintas legendomis. Turėjo, bet nenustebino. Šiuolaikiniam vaikui baobabas - kaip mums šermukšnis prie kaimo tvoros. Pusė vaikų iš karto papasakojo, kaip atrodo baobabo vaisiai, nes yra jų ragavę, o kai kas matė gi tą baobabą. Kur? Ogi Zanzibare! Zapyškyje nebuvę, bet jie buvę Maldyvuose ir Zanzibare. Y karta?

Taip gerai, kad visgi ir iš Zanzibaro Lietuvon sugrįžę, baobabo vaisių prisivalgę, dėliojo lietuviško šalto ir drėgno rudens numargintus lapus, džiovintas vasaros gėleles - derino, lipdė, kūrė rudens peizažą.
Įvairias priemones derinome. Visas:)  Rudeniniu auksu sutvisko - ir Vilniaus kalvos, ir vaikų darbai. Gal per daug, bet toks tas ruduo - kai jau drebia, tai iš širdies.
Kitą šeštadienį kalbėsime apie burtus, apie raganas, apie laumes, gyvenančias liaudies pasakose ir tamsiuose namų kampuose - už durų, po lova, palėpėje...

Mamytes ir tėvelius (visgi ypač mamytes), kurios mėgsta žaisti, išbandyti naujas veiklas, pavakaroti su su kaimynėmis, kurios nebijo raganų ir gali temstant išeiti iš namų, kviečiu prisijungti prie Pavilnio bendruomenės  - ateikite į amatų dirbtuvėles KAD ŠIRDYJE ŠVIESA UŽGIMTŲ:
 https://www.facebook.com/events/600546190152246/
Pirmasis amatų dirbtuvėlių vakaras - jau šį antradienį  - spalio 25 dieną nuo 18 val.(Vandens g. 9).
Iš gėlių popieriaus gaminsime žibintus. 

Organizuojami net penki nemokami užsiėmimai. Ir medžiagomis, ir mokymu pasirūpins organizatoriai. Tik pyrago ir arbatos atsinešime, šiluma ir šviesa pasidalinsime, paskutines praeinančių metų dienas gražiai apšnekėsime.
Nepamirškite, kad REIKIA REGISTRUOTIS IŠ ANKSTO. Dėl darbelių specifikos (reikia iš anksto paruošti priemones, pan)  dalyvių skaičius - ribotas.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą