2015 m. rugsėjo 7 d., pirmadienis

Sezonas atidarytas

Rugsėjis tebelepina šiluma ir vasarinėmis spalvomis. Apie skubėjimą, įtemptus tvarkaraščius dar tingu galvoti - mieliau vaikštinėti miško takeliais, kurie kartais  iki debesų pakelia (šiemet daug kas pabuvojo Anykščiuose), klausyti muzikos atvirose erdvėse (Mamontovo dainų lietui pliaupiant, gal buvote koncerte Trakuose šeštadienį), sėdėti ant išpuoselėtos vejos, mėgautis pyragais su šviežiais obuoliais.
Nors vangiai, sugrįšime į šaltojo sezono ritmą, o darbų verpetuose šmėžuos vasaros prisiminimai (muilo burbulai, Baltijos smėlio likučiai sportiniuose bateliuose, nublukusios mergaičių suknelės, retai sutinkamų draugų nuotraukos...). Tikiuosi, kad AK'MENUKŲ vaikų mokyklėlės šeštadieniai gražiai derės prie reikalų ir darbų tvarkaraščio, bent kiek suteikdami progos tėveliams pabūti šeštadienio rytą tik dviese - neskubant išgerti kavos, pasidalinti savaitės įspūdžiais, rečiau ištariamais žodžiais ar tyla...
Iš šį sezoną AK'MENUKŲ mokyklėlėje šeštadienio rytą vaikai draugaus su gyvūnais, stebės gamtą, dainuos, mokysis darbelių, dėlios kasdienybės grožį iš mažų akmenukų, gerbdami vienas kitą, taisyklingai tardami vardus, teisingai vartodami prielinksnius.
Pirmąjį šio sezono šeštadienį liejome akvarelę, bandėme piešti tušu - kanceliarine ir tikra paukščio plunksna. Vaikų bandymai virto mielais mažais paveikslėliais.
Dar kartą pasidžiaugėme dideliais muilo burbulais. Labai smagu dar ir dar kartą bandyti. Spalvoti, nenuspėjamai plevenantys ore jie visada per anksti sprogsta, bet, kol žiba saulėje, suteikia džiaugsmo - vėl ir vėl, nustebindami dydžiu, forma, spalvomis.

Tik reikia labai atsargiai ir ramiai rankose laikyti burbulų laidynę... Dar - pagauti vėjo gūsį... Dar - atsisukti prieš saulę. Dar - aplenkti kliūtis.  Kaip koks kasdienybės simbolis - kiekvieną dieną kaip žavų muilo burbulą atsargiai pučiame, iš anksto nežinodami nei spalvų derinio, nei formos. Bandome pagauti tinkamą vėją ir aplenkti kliūtis. O vakare sprogsta, palikdama spalvotą prisiminimą.

AK'MENUKŲ studija pasirengusi ir naująjį sezoną dalintis atradimais.
Mokyklėlė vaikučių lauks nuo spalio mėnesio. Apie kitus AK'MENUKŲ studijos renginius informuosime atskirai.        

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą