2017 m. balandžio 24 d., pirmadienis

Atgimimo kupinas savaitgalis. MEDŽIAI

Nė motais, kokią temperatūrą ,,transliuoja'' gamta. Pavasarinę nuotaiką kuriame patys.
Šis savaitgalis siūlė tiek daug, kad nežinai, žmogau, kur ,,pasiduoti'': vaikų Vėlykėlės, ir Jurginės. Ir AK'MENUKAI'' vaikus kviečia. Močiutė cepelinus verda, ir veją reikia aeruoti, o  kaimynai su raudonais maišais bendruomeniškai mojuoja - ,,DAROM''. O dar penkiasdešimt atvertų durų į ,,OPEN HOUSE" visame Vilniuje. Norisi visur (čia apie tuos, kurie nori).
Štai kokius MEDŽIUS per pusdienį gali sukurti tie, kurie NORI ir GALI.

Lenkiame galvą. Tas nuoširdus kaimynų darbas - kaip kokia gražiausia simfonija. Kaip dovana.  Tokie išradingi kūrybingi ir iniciatyvūs kaimynai - likimo dovana!

Džiaugiuosi ketvirtokais, kurie pastaruosius mėnesius kėlėsi šeštadieniais anksti,  rašė diktantą, aiškinosi taisykles. Vaikai -  iš skirtingų mokyklų (iš VILNIES, GENIO, S.Daukanto. B.Radvilaitės mokyklų) , galėjo pasidalinti įspūdžiais. Tikiuosi, kad buvo naudos iš tų šeštadienio mokslų. Belieka palinkėti sėkmės  - lengvos plunksnos, rašant testo rašinėlį. Jei bus norinčių tobulinti rašymo įgūdžius, nuo rugsėjo galėsime toliau mokytis kurti tekstus, raiškiai ir įtaigiai kalbėti.

Kaip žadėta, šeštadienį skaitėme profesionalių rašytojų tekstus. Patys kūrėme originalias knygeles. Tikiuosi, kad tėveliai pasidžiaugė ir įvertino rezultatą. Vaikai kūrė su įkvėpimu, todėl ir rezultatas puikus.  Kiekviena knyga - savita, tiek turiniu, tiek išraiškos priemonėmis. Beje, šį savaitgalį minima Pasaulinė knygos ir  autorių teisių diena.
O šiandien prasideda nacionalinė bibliotekų savaitė. Galima be baudos grąžinti užsilikusias knygas. Kaip tik turiu tokią vieną užsilikusią...
Kažkas atsitiko su laiku - nepakanka laiko skaityti.  Gal todėl, kad yra tiek daug įdomių autorių, rašančių internete. Tie tekstai telefone keliauja visada kartu - jei yra penkios minutės, jau gali skaityti. O knyga vis dažniau lieka prie lovos. Gaila, bet gal ateity pavyks mažiau lakstyti, ilgiau su knyga pasėdėti. Štai, garbaus amžiaus kaimynė nuravi daržą ir atsisėda su knyga į šviesiausią verandos kampą. Yra vilties,kad su tuo ,,garbiu amžiumi'' vėl grįš lėtesnis tempas. Kai jau nesinorės lipti ant Sporto rūmų stogo ir nedomins jokie ,,open housai'' nei džiazai. Kai vaikai išlėks iš namų, kai nebus ,,Ak'menukų'' šeštadienių, o simfoninės muzikos orkestras Pavilnio bažnyčioje koncertuos tik du kartus per metus. Tada bus laiko romantiškai sėdėti ir antrą kartą perskaityti nuo studijų metų laukiančias knygas.
Kaip suprantate, geriau tas TADA-laikas dar neskubėtų. Vis dar smagu skubėti, planuoti užsiėmimus su vaikais ,,Ak'menukų'' mokyklėlėje, dėlioti planus tradicinei  vaikų stovyklai...  Po Pavilnio MEDŽIAIS:)
Smagaus ir prasmingo skubėjimo šią savaitę!
 




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą