2014 m. sausio 16 d., ketvirtadienis

Profesijos. SIUVĖJAS

Ak, tos improvizacijos... Visas gyvenimas - džiazas. Kiekvienas darbas ir kiekviena profesija suteikia progų kūrybai. Susirinko Gražuolės, Barbės ir Monstrės ir jų draugai Meškiai siūti pagalvių ir užklotų, bet kalba pasisuko link kelionių. Ir ko dėl draugų ir jų įtakos nepadarai: siuvome miegmaišius. Barbės ir Meškiai, pasirodo, ketina daugiau keliauti nei tūnoti namuose po anklodėmis. ,,Mūsų namai - po kepurėm, mūsų namai - po dangum''...
Prasidėjė metai - poriniai. Visi ženklai tai patvirtina. Miegmaišių viesiems prireikė dviviečių, o kad jau taip, tai leksinę reikalo pusę pagvildenome - sudurtinius žodžius: MIEGMAIŠIS, MIEGAPELĖ, PASIUTPOLKĖ, RAUDONPLAUKĖAŠTRIADANTĖ, MĖLYNAKĖ, GERAŠIRDIS ,-  ir daug daug kitų įvairių žodžių suradome ir jais pasidžiaugėme.
Susipažinę su siuvėjo įrankiais: matavimo juostele, kreida, žirklėmis, adata, adatos pagalvėle, siuvimo mašina (labai labai sena ir vis dar patikima!), siuvome rankomis. Ir sekėsi gerai. Pirštukai nesubadyti, dygsniai lygūs, siūlės neiširo, lėlės ir meškiai laimingi, vaikai savo darbu patenkinti. Užaugę bus siuvėjais!
Įkvėpimo pagauti dar suvaidinome PAGRANDUKĄ, kaip Senelis ir Senelė iškepė:
Jaunos kojos trypė liaudišką polką:
Kas ir kaip buvo, galima pamatyti ČIA.
Kitą užsiėmimą (sinoptikai žada žiemišką orą) kursime jaukų kambarį savo bičiuliams Meškiams, Barbėms ir kitoms Monstrėms ir Gražuolėms. Tegu jie ir vėl atkeliauja kartu su vaikais šeštadienį 10 val. Naudosime kitas priemones. Bandysime DIZAINERIO profesiją.  


  
  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą