2014 m. sausio 26 d., sekmadienis

Profesijos. DAILIDĖ

Toks jau gyvenimas - vieni sukasi ant parketo, puošniomis pūstomis suknelėmis plaikstosi, o kiti, drožlėmis aplipę, baldus gamina, kampus šlifuoja, dažus maišo...
Et, tokie laikai: artistų ir šokėjų šiais laikais - dauguma. Ir išdundėjo visa AK'MENUKŲ mokyklėlė į šokių konkursą. Klasėje sėdėti liko tik keli ,,dailidės'' - baldų gamintojai.
Tik negalvokite, kad nebuvo smagu! Šešėlių teatras ,,rodė'' apie vilką ir kiškį:

O tada gaminome labai gražias sofas. Šlifavome detales, derinome mažą prie didelės, klijavome ir dažėme akriliniais dažais:



Kitą savaitgalį baldų gamybos užsiėmimą su džiaugsmu pakartosime. Taip jau būna, kad, užgesinus scenos šviesas, tenka lipti tris laiptelius žemyn, pamiršti pūstas sukneles  ir ... , pvz., gaminti baldus. Gerai, jei moki ne tik šokti rumbą!
O lėlėms reikia ir fotelių, ir stalų. Kai margini spalvini, tai taip smagu, kad supranti, kad dailidės darbas tikrai neprastas!

 ,,Gyvasis kampelis'' šįkart ir vėl aktyviai dalyvavo: kaimyninėje klasėje užrakinta papūga nenustojo švilpauti, kol mes šokome ir dainavome. Gaila, pro rakto skylutė jos negalėjome pamatyti - tik senus gamtos mokytojos paliktus batus.
Bet akvariumo gyventojus matėme gerai: ir juodus, ir paršelio spalvos.
Kas savaitę tie gyvūnai gerokai paauga. Atrodo, jiems greitai reikės naujo akvariumo.
O vaivorykštinis krabas kilnojo kojas, vartė akis. Visai nė motais, kad mes - taip arti.  Agota nusprendė, kad krabas ją pažįsta ir prie jos pripratęs: ..juk aš  čia dažnai ateinu".
 Ateisime ir kitą šeštadienį!
   

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą