2014 m. rugsėjo 29 d., pirmadienis

Auksinis ruduo

AK'MENUKŲ studijos vaikai striksi auksinio rudens takeliais. Tinkamai nusitekę - rudens darbams ir  džiaugsmui gamtoje pasirengę ir į šeštadienio užsiėmimus atskubėjo.
Narveliai ir tvarteliai buvo atverti mūsų vaikams: šeškas, susitingęs iš malonumo, džiaugėsi švelniomis vaikų rankomis,peliukai linksmai sukosi savo karuselėse arba kuitėsi lizdeliuose, žadėdami, kad greitai atsiras dar daugiau mažų peliukų, ežys įtikinamai knarkė, susisukęs į dygų kamuolį...Dar smagiau lauko gardeliuose: arkliukai poniai, asiliukai, lama laukė vaikų, ožiukai ir avytės kišo galvas ir prašė dar ir dar obuolių, žąsys, sutartinai gagendamos, lydėjo vaikus iki pat vištidės.

Labiausiai pralinksmino dvi mažos vištytės, kurios ėmė ie pralindo pro trovos apačią, ir vaikai turėjo jas sugauti. Linksminosi ir vaikai, ir vištos!
Brendi saiu per lapų auksą, ant galvos byra prinokę obuoliai. Nuostabus metas!
Pradžioje - už grėblių. Dideliais ir mažais grėbliais varyti lapus į krūvą - tikras smagumėlis.
Dar smagiau po darbo dainą traukti, visa gerkle kvatoti ir, žinoma, šokti ,,grybus''. Ir kas jiems su tais grybais - ,,rauname'' kiekvieną šeštadienį! Tiesiog daina apie grybus šiemet tapo AK'MENUKŲ himnu:)
Prisirinkę obuolių, turėjome daug smagaus darbo: spaudėme obuolių sultis.
Mažoms rankoms teko obuolius plauti, pjaustyti, sultis spausti ir jas patiems supilti į butelius, prieš tai etiketę buteliui sukūrus.
Tikiuosi, kad vaikams taip smagu buvo todėl, kad viską PATYS su džiaugsmu dirbo.
Liko vienas pamirštas grėbliukas. Liko gardaus šakočio pilna dėžutė. Tiesa, šiuo metu yra tik dėžutė. Liko viena elegantiška skara, kurios darbų įkarštyje neprireikė.
Už paruošiamuosius darbus dėkoju tėveliams.
Radiniai bus sugrąžinti kitą šeštadienį.
Džiaukimės auksiniu rudeniu ir tikėkimės, kad kitą šeštadienį oras mus vėl maloniai nustebins.  

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą