2014 m. spalio 13 d., pirmadienis

Visų mūsų bendras pasaulis.,,Beepositive"

Žmogumi tampi, kai gauni žmogaus vardą. Tegu ir žaisliniu žmogiuku. Įdomu ir smagu, kad vaikai žmogiukus vadina pačiais šviesiausiais, meiliausiais vardais: Šokliukas, Ievutė, Spindulėlis...
Dar labiau Žmogumi tampi, kurdamas savo Namus: pačius gražiausius mieliausius Namus - jaukią mažą vietelę visame dideliame pasaulyje.  Su durimis ir širdelės formos langais, su stogeliu, saugančiu nuo lietaus... Namus, iš kurių nesinorėtų pabėgti.
Į Namų turi vesti Kelias. Kelias turi sujungti su kitais Žmonėmis. Turime gražiai susitarti, kur yra Namų ribos. Kelią projektuojame ir statome bendrai. bendras  darbas ir darnus gyvenimas pakylėja Žmogų dar vienu laipteliu aukštyn.
Įdomu žiūrėti, kaip vaikai žaidžia Žmones: eina vieni pas kitus į svečius, drauge maudosi nupieštame baseine, gėrisi nupieštomis gėlėmis.
Dar įdomiau matyti, kaip, eidami namo, ,,sklypais dalinasi pasaulį". Lengvai pavyksta!  Mūsų pasaulis didelis - vietos visiems užteks. Tik reikia išmokti dalintis: pieštukais, saldainiais, keliukais, o taip pat šviesa ir šypsenomis. 
To paties šeštadienio vakarą ,,į kelią'' pakvietė šviesos festivalis. Prie Sereikiškių parko vartelių gal ir būta spūsties, bet tikiu, kad spauda problemą gerokai išpūtė (gal pagalvojo, kad ne šviesos, o burbulų festivalis?:)
Žmonės tiesiog nori ŠVIESOS. Žmonės ėjo į Šviesą, tai gal ir kiek greičiau TEN patekti norėjo. Bet Sereikiškių parko takelių užteko visiems. Visi galėjo virš galvų pamatyti baltus šviečiančius  balionus, nes danguje pakanka vietos net ir tiems, kuriems jos maža žemėje. Nukritę medžių lapai nuostabiai kvepėjo: pirtim, parku, rudeniu. Jauni Žmonės šoko, maži Žmonės suposi, įsimylėję Žmonės fotografavosi, seni Žmonės džiaugėsi suoliukais, smalsūs Žmonės bandė įvairias šviesos instaliacijas. Žmonės ėjo ir ėjo parko keliukais - skersai išilgai, kartas - ratais, vienu bendru Keliu. Kartais šypsojosi vieni kitiems. ŠVIESOS ŠVENTĖ - tai ne tik balionai ir ne tik šokantis fontanas. Ramus šiltas vakaras, su meile sutvarkytas parkas, auksiniai lapai ir Žmonės, išėję į bendrą Kelią, yra Šviesa. ,,To be positive''...
Štai toks Šviesos pilnas šeštadienis.          



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą