2015 m. spalio 10 d., šeštadienis

Koliažas

Įdomūs ir vertingi kultūriniai įvykiai dažnai yra tylesni už tuščius puodus, rėkiančius iš kiekvieno reklaminio intarpo. Kam reikia, tas žino.
Manau, Jums reikia: iki šio mėnesio pabaigoje ARKOS galerijoje galima pamatyti keletą Salvadoroi Dali  ir Pablo Picasso darbų. Gal skubančioje kasdienybėje atsiras lėtesnė valanda - žaidimui, fantazijai,  skrydžiui į kitokį pasaulį.
Pasivaikščiojimas po galeriją šiais laikais nėra madingas, laiko tokiems žaidimams beveik nelieka, bet jei taip dar kartą pamėgintumėme l ė č i a u. Dar l ė č i a u...   Tomis pačiomis gatvėmis, kur studijų metais vaikščiota - pro parką, užsukant į galeriją. Tiesiog kelias valandas plaukti, lyg pabėgus iš paskaitos...
Ar dar tebeturime tą ,,raktą'', kuris leidžia ,,skaityti'' Salvadoro Dali ir Pablo Picasso kūrinius? Tokie yra mūsų vaikų darbai! Šiandien vyko eksperimentas - fantazija liejosi laisvai. Tema - koliažas (tą žodį specialiai kartojome daug kartų) - mišri technika: spaudos karpiniai ir piešimas. Akys - degė! Fantazija įsisiūbavo, net nebuvo laiko fotografuoti: garsiai reikšdami emocijas ir tyliai krizendami vaikai dėliojo keistus veidus, lipdė kojas ir rankas, laikančias pačius keisčiausius daiktus...

Juk suprantate, kad ne rezultatas čia svarbiausias, o procesas - smagumėlis būti vaiku. Štai todėl bent vaikams būtų  svarbu pamatyti, kaip žaidžia Dali ir Picasso (ir tuos du vardus jau būtų dar kartą girdėję).
Mes rengėme savo darbelių parodą ir sužinojome apie parodos k u r a t o r i ų. vaikai tapo m e n o  k r i t i k a i s ir pabandė vertinti draugų darbelius. Vieni mieliau kuria, kiti - mieliau vertina. Mes  - skirtingi jau vaikystėje...
Vieniems lengvai pasidavė žodžiai ir raidės ( r u d u o ir s p a l i s ) - nesunku parašyti be klaidų, įdomu galvoti naujus žodžius, kitiems reikia dar paaugti. ,,Jaunimas'' spalvino paveikslėlius apie rudenį. Bet mes visi puikiai tikome į šio gražaus rudens šeštadienio koliažą.
AK'MENUKŲ vaikai - nuostabūs! Smalsūs, linksmi, draugiški. Taip smagiai mes leidžiame laiką visi drauge.
Kitą šeštadienį gaminsime muzikos instrumentus.  Vėl grosime ir dainuosime.
O šį savaitgalį mums beliko pasveikinti mielą draugę Mariją, kuri rytoj švęs Gimtadienį.
Sveikiname mamą Ramunę ir, žinoma, Mariją, linkėdami gražių įspūdžių, lipant vaikystės metų kopetėlėmis. Būkite sveikos ir laimingos! Štai - mes čia visi stovime ir Marijai linkime skanaus Gimtadienio torto. SU GIMIMO DIENA!
Visiems kitiems - GRAŽAUS SAVAITGALIO!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą