2015 m. gruodžio 20 d., sekmadienis

Kalėdiniai burbulai

Jau nesistebime, kad gruodžio mėn skubame dar labiau nei įprastai. Nebaigti darbai, vaikų renginiai, pasiruošimas Šventėms. Nors žinome, kad sausio 1 dieną niekas nepasikeis, bet norisi dar tiek daug suspėti būtent iki šių metų pabaigos.
O šiemet dar patiems ir gamtos darbus reikia daryti - sniegą ir šerkšną reikia patiems susikurti. Atrodo, kad Lietuvos emigravo net žiema. Rūdys graužia mūsų pačiūžas.
Vaikai dar žino, o anūkams jau gal teks nostalgiškai pasakoti, kas yra šaltis, kas yra rogutės, ir kaip mes ledą liejome ir džiaugėmės pačiūžomis.  Ak...

Kai lietingą vakarą sėdėsite prie lango, už kurio tik pilka migla, spalvų pasiilgusioms akims galite rasti vaikų darbeliuose. Štai kaip jie prieš savaitę kūrė pingvinų namus:
Paskutinį praeinančių metų šeštadienį skyrėme kalėdinių burbulų dekoravimui.
Taip smagu ieškoti motyvų, derinti spalvas, formas, įvairią dekoravimo techniką, o labiausiai - matyti, kokį gražų darbelį galima sukurti savomis rankomis. Vieną vienintelį, kitokį, nepakartojamą, ypatingą...
Tikiuosi, kad dauguma užsikrės noru  piešti, siūti, lipdyti, kurti, o savo darbus dovanoti, džiaugtis ir vertinti kitų žmonių rankų darbą.
Pamokėlėse mes mokomės dalintis. Mums gerai sekasi!
Ypatingai intensyviai pratinamės tvarkos: karoliukai ir adatėlės turi sulipti į savo dėžutes, teptukai ir indeliai - švarutėliai  - atgal į lentynas, popieriaus ir siūlų likučiai - į šiukšlių dėžę. Vaikai noriai serviruoja stalą arbatai, labai mėgsta vaišinti vienas kitą, dažniausiai patys išplauna puodelius.
Ir taip noriai dainuojame! Dirbdami, o ir prie arbatos...
Šįkart bandėme įveikti dvi sutartines. Kai gerai sutariame, tai ir sutartinės pavyksta.
Net minkštakiautis vežlys Samsonas išlipo (tiksliau, iššoko) pasiklausyti. Beje, jam taip pat patinka bendrauti, jis seka paskui vaikus, norėdamas prisiglausti.
Kaip tik taip ir norime gyventi - vieni kitiems pritardami, perimdami pradėtą posmą, palaikydami iniciatyvą.
Metams baigiantis, dėkoju Jums, Tėveliai, už palaikymą, supratimą, už draugystę, už dar vienus puikius kalendorinius metus, praleistus drauge, kaimyniškai bendraujant, kartu auginant vaikus.
Pats gražiausias laikas - šv.Kūčių vakaras su artimaisiais, Kalėdų dienos - išpuošti namai, laimingi tėvai, vaikų džiaugsmas, išpakavus dovanas...
Tegu pakvimpa pyragais su cinamonu, tegu laikrodžiai nustoja suktis kasdienybės ritmu, tegu ramybė ir šventinė nuotaika Jūsų namų kuo ilgiau nepalieka. Šitas laikotarpis toks trumpas: kol dar maži vaikai, kol dar gyvi tėvai, kol supasi ant eglutės šakos vaikų pirščiukais sutvertas blizgantis burbulas. Tai pats gražiausias gyvenimo laikas. Daugiau jau taip niekada niekada nebus...
Apkabinu Jus tvirtai, ant Naujųjų metų slenksčio linkėdama sveikatos ir norų išsipildymo.        

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą