2013 m. balandžio 6 d., šeštadienis

Saugi žemė

Taip pripratome prie žiemos, kad nebijome nei šlapio sniego, nei vėjo, nei virusų - į užsiėmimus šiandien susirinko beveik visi ,,akmenukai". Dėl viso pikto žvėries už ūsų netampėme ir į lauką neišėjome - gilinomės į žemiškus dalykus šiltoje klasėje.
Pirma. Mokslinė veikla. Kas išauga iš į žemę pasėtos obuolio, moliūgo ar vynuogės sėklos? Kam augalui reikalingos šaknys? Ar išauga vynuogė, jei pasėjai pipirnę? Be to, turėjome progos susipažinti, kaip veikia skylamušis, lapų susegėjas (kuris, tiesa, išdavikiškai sugedo... Tai -  taip pat savotiška patirtis), kaip nubrėžti liniją, naudojantis liniuote, pan.    

Antra. Apie pipirnę. Elgutė atsinešė tokį dailų šių žaliųjų vitaminų indelį, kad norėjosi ir paragauti ir tiesiog šiaip palaikyti tokį grožį rankoje.

Trečia. Saugi žemė. Policijos bičiulis Amsis mokė, kaip pereiti gatvę, kaip globoti silpnesnius ir jaunesnius, kaip saugotis apgavikų... Pasitarėme, kaip elgtis, jei parduotuvėje ar aikštėje atsilikome nuo mamos. Sutarėme, kad ne visais suaugusiais galimapasitikėti. Pasipasakojome apie šešėlių ir tamsos baimes. Pasidžiaugėme, kad savo aplinkoje turime daug gerų ir patikimų žmonių, į kuriuos galima kreiptis, jei kas atsitiktų. Norisi tikėti, kad draugystė, kaiminystė ir bendruomeniškumas taps mūsų vaikų vertybėmis, o kartu ir saugumo garantu.


Ketvirta. Iš žemės iškastas molis pavirto dailiais moliniais indeliais. Gražiai išdegti molio darbeliai iškeliavo į namus. Vaikų Velykėles simbuolizuojantis Mildutės margutis vieną naują molio indelį smagiai pasimatavo:)

Penkta. Šokome ir dainavome. Garsiai. Žiema, gal jau tikrai bėk iš kiemo!


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą