2015 m. balandžio 11 d., šeštadienis

Paukščių spalvotas pasaulis

Pasaulyje yra apie dešimt tūkstančių paukščių rūšių. Jie gyvena visuose žemynuose.
Daugiau nei trys šimtai rūšių paukščių sutinkama Lietuvos pilkoje žemėje.
Džiaugiamės, galėdami pažinti ir vieną nuo kitos atskirti bent kelias. Pingviną tikrai galime atskirti nuo gaidžio, o gandrą  - nuo varnos.
Žinoma, kad ir aukščiausiame daugiabutyje gyvendamas kiekvienas Lietuvos vaikas žino apie genį ir apie pelėdą, apie zylę, apie gegutę.
Pavilnio vaikams - daug lengviau. Regioniniame parke skraidžioja daugybė kitų paukščių, o Gamtos centre gyvena ne tik gandras, povas, bet ir papūgos.
Šįkart mūsų draugas Ūbas skambino ir skambino varpeliu, vaikus kviesdamas, švilpavo. Iš tų garsų suprantame, kad protinga papūga Ūbas mėgsta daineles, kurias jam dažnai dainuojame. Ypač priedainius.
Kalbėjome apie paukščius - koks įvairus ir įdomus paukščių pasaulis: labai maži ir greitai plasnojantys kolibriai ir dideli neskraidantys stručiai...
Paukščio plunksnos nepermirksta, saugodamos kūnelį nuo šalčio ir drėgmės. Taip ir mes padarėme: aliejine kreidele apvedžiojome paukštelių kontūrus ir ornamentus. Vandeniniai dažai jų nenuplovė, o tik išryškėjo kruopščiai kurtų ornamentų grožis.

O kiek dainų ir žaidimų, kuriuose pamėgdžiojami paukščiai, žinome! Ir  žąselė, ežerėlyje plaukianti, ir lakštingalėlė, ir strazdelis, ir pelėda su savo vaikais, ir garnys, kiek galėdamas lekiantis ilgomis kojomis.
Į paukščių pasaulį atvėrėme mažą spalvotą langelį.
Kitą šeštadienį lankysime gandrą ir povą. Nespėjome, mat, pakeliui į paukščių pasaulį dar užtrukome - parke džiaugėmės nuostabaus grožio šuniukais.
Tai šunų auginimo mokyklos REKSAS auklėtiniai ir globotiniai sutiko mums pasirodyti, prieš išvykdami į pavasario žygį.
Jau traukime į dienos šviesą lengvesnius batus ir kepures nuo saulės. Tikėkimės, kad šiluma džiugins ir kitą šeštadienį. Vaikiškais žingsneliais toliau tipensime gamtos takeliais.

Kai pažiūrėsite nuotraukas, kurios yra ČIA, pabandykite greitai ir be klaidų kelis kartus pakartoti:

Šešios žąsys su šešiais žąsyčiais.

Gervė gyrūnė gyrėsi gerą girą geroj girioj gerai gėrusi...
Smagios savaitės! Iki kito šeštadienio! 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą