2013 m. vasario 23 d., šeštadienis

Vilniuje šurmuliuoja knygų mugė


Kai minios mažų ir didelių skaitytojų ir knygų kūrėjų Litexpo rūmuose ir televizijos studijose aptaria knygų leidybos ir skaitymo malonumą, neatsilieka ir AK'MENUKAI.
Toli mums iki rūmų, ir iki TV studijų toli. Susirinkę prie plataus kūrybinio stalo sukūrėme po vaikišką knygelę  čia pat, po Pavilnio eglėmis.
O tose  AK'MENUKŲ knygelėse - ir gyvūnai, ir augalai, ir tekstai, ir didelės vaikiškos pastangos.

Nei eilių prie įėjimo, nei grūsties leidyklų stenduose - štai taip kūrybiškai mes vaikišku žingsniu žengiame į didelį knygų pasaulį.

AK'MENUKŲ šeštadieninės pamokėlės vyksta ypatingoje aplinkoje - čia pat ir gyvūnai, ir augalai.
Kol lauke dar žvarboka, turime darbelių viduje: šiandien mokėmės prižiūrėti kambarinius augalus. Mamytės ir tėveliai gali pasidžiaugti, kaip noriai ir kruopščiai mergytės ir berniukai valė dulkes nuo augalų lapų, kaip entuziastingai juos purškė vandeniu; net pravėrę burnytes mokėsi dauginti sanpauliją - kiekvienas norėjo įmerkti į vandenį savo lapelį.

Reikia daug kantrybės, kol lapelis išleis šaknis ir taps augalu. Ir nemažai kantrybės reikia, kol mažas vaikelis išmoks savarankiškai kurti grožį...



Reikalų reikalų... Įvykis po įvykio.
Kartu su gamta laukiame pavasarį sugrįžtančių paukščių. Ryt - Vieversio daina.
Tvartelyje paaugo mažosios avytės.
Eglutės pasiūlytas VILNOS vardelis buvo įvertintas specialiu prizu, o čia, žiūrėk, ir ožka atsivedė du ožkiukus-dvynukus. Dar labai maži, bet kitą seštadienį jau galėsime aplankyti mažylius.
Ir naujame vardo ožiukams konkurse dalyvausime: reikia sugalvoti du ,,vyriškus" vardus broliukams ožiukams. (Jie turi būti ,,ožiuoti" - žmonių vardai ožiukams netinka:)
Nelengva užduotis dar nedideliems AK'MENUKŲ vaikams, bet laiko dar turime visą savaitę.

Iki kito šeštadienio!
Susitiksime ožiukų gardelyje!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą